Розпродаж!

БАЗИЛІК СУШЕНИЙ , 500гр

92.00 85.00

Опис

Базилік сушений – дивовижна у всіх відношеннях і дуже ароматна пряність, яку отримують шляхом висушування листочків та суцвіть рослини, всі частини якої мають надзвичайний, ні з чим не порівнянний запах.

Якісний сушений базилік має вигляд однорідної, дрібно перетертої маси і запахом нагадує лакрицю. Застосування сушеного базиліку дозволяє надати стравам дивовижного аромату.

До того ж вживання цієї прянощі дозволяє попередити проблеми із травленням. Чверть чайної ложки на три кілограми готового продукту дозволить кулінарам повністю перетворити смак страви.

Найчастіше сушену пряність застосовують як монокомпонентну приправу, але в деяких випадках використовують її і як компонент пряних сумішей.

Використовують базилік для приготування: супів;

  • м’яса;
  • піци;
  • сирної запіканки;
  • омлетів;
  • тушкованих овочів;
  • лазаньї;
  • різотто.

Найкращим поєднанням вважається використання прянощі зі свіжими або сушеними помідорами та солодкою паприкою. Томатні соуси у вигляді підливки до м’яса не виняток.

Без цієї приправи неможливо уявити приготування м’ясних страв, причому особливо добре поєднується базилік з яловичиною та бараниною. Відлежавшись у маринаді з цією пряною травою, м’ясо стає ніжним і зберігає свій природний аромат при подальшій тепловій обробці.

На цій ароматній траві наполягають звичайний оцет. Через місяць він набуває вираженого аромату базиліка і може використовуватися господинями в приготуванні легких салатів.

Додають сушений базилік і при приготуванні кетчупів, які перетворюють звичні для нас і, по суті, несмачні макарони на шедевр кулінарної майстерності.

Знайшов своє застосування сушений базилік та у консервуванні заготовок на зиму. Найчастіше використовують його для варіння ароматних маринадів для помідорів. Прекрасний аромат набувають також патисони, гриби, болгарський перець та баклажани. Буває, що сушений базилік поєднують із гвоздикою. Обидві прянощі чудово доповнюють аромат один одного. Слід зазначити, що при приготуванні страв, крім маринадів, в які прянощі кладуть у великій кількості, приправу потрібно додавати, як і лавровий лист, за пару хвилин до закінчення приготування. Це допоможе зберегти більшу кількість ефірних олій.

 

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “БАЗИЛІК СУШЕНИЙ , 500гр”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вам також може сподобатися…