Розпродаж!

ПЕРЕЦЬ ДУХМЯНИЙ МЕЛЕНИЙ, 15 гр

12.00 10.00

Опис

Спосіб застосування: використовується при приготуванні м’ясних, рибних, овочевих страв, соусів та підлив, а також при консервуванні овочів. Розмір упаковки: 115×150 мм Вага нетто: 15 г Кількість у ящику: 80 шт. Розмір ящика (м): 0,22×0,12×0,3 Штрих-код: 4820138330390

 

Опис Відкрили запашний перець (лат. – Pimentaofficinalis) – він із сімейства миртових – конкістадори, що проникли в Центральну та Південну Америку. І до цього дня його вирощують на Кубі, в Мексиці, Гватемалі і в Індії. Великі плантації запашного перцю знаходяться у В’єтнамі та Таїланді. Запашний перець – дерево заввишки 10-20 м. Кора сірого кольору. Листя велике, овальне, загострене. Квітки дрібні, білого кольору, зібрані в кістковоподібні хибні парасольки. Плід — ягода синьо-зеленого кольору, всередині якої розташовані три чорно-бурі насіння. З давніх-давен насіння і листя запашного перцю використовували в індійській народній медицині, цією дивовижною рослиною лікували хвороби шлунка. Стародавні майя використовували запашний перець для бальзамування тіл своїх вождів. Вони також приписували запашному перцю магічні властивості і вірили, що якщо його плоди вживати разом з какао, це надасть сексуальних сил і зцілить від багатьох хвороб. Іспанія дізналася про це дерево завдяки Христофору Колумбу, який вперше побачив запашний перець на Карибських островах. Колумб шукав чорний перець (як і новий шлях до Індії), але зміг знайти тільки запашний, який відразу став відомим і популярним у Європі. Властивості рослини Мало хто з нас усвідомлює, що, вживаючи в їжу запашний перець, ми надаємо своєму організму незамінну допомогу. Цей вид перцю має велику кількість корисних речовин: у кожній горошинці є досить високий вміст ефірних олій, які, у свою чергу, мають у своєму складі такі компоненти як каріофілен, фелландрен, евгенол та цинеол. Користь запашного перцю також обумовлена ​​наявністю дубильних речовин, смол і жирних масел. Ефірні масла, що містяться в запашному перці, здатні давати людині неймовірну енергію, заряд бадьорості і сил. А ще він є антисептиком. Смакові якості. Застосування Запах перцю пряний, він поєднує в собі аромат кориці, чорного перцю, мускатного горіха та гвоздики. Смак пекучий і це слід враховувати — додавати у блюдо кілька зернят цілком або щіпку меленого перцю, оскільки запашний перець не лише надає стравам аромату, а й змінює їх смак. Перець додають у страви з м’яса, головним чином баранини. Він добре доповнює свіжі, консервовані овочі та овочеві супи, шпинат, рибу, соуси до дичини та холодця. У невеликій кількості надає своєрідний смак фруктовим компотам, пудингам та печінкою. Цілі горошини додають у м’ясні супи, маринади, соуси до м’яса (рідше в рибні страви) і витягають із страви перед вживанням; він надає аромат смаженому м’ясу, особливо дичини. Запашний перець слабо розчиняється у воді. У меленому вигляді запашний перець додають тільки в кондитерське тісто (пряники, печиво, кекси) як одну зі складових пряних сумішей. Запашний перець незамінний при приготуванні юшки, солянки, щей і борщу, других страв з яловичини, свинини, дичини, курки та ін. Запашний перець часто використовують при приготуванні кетчупу, ковбас, соусів, лікерів. Також його додають до кондитерських виробів, і навіть джемів. Тістечко з запашним перцем має дуже приємний аромат. Застереження Запашний перець подразнює слизові оболонки, тому слід тримати його подалі від рота і носа. Не рекомендується використовувати у великих кількостях. Наші поради Доцільно розмелювати горошок безпосередньо перед використанням, тому що його найбільш цінна якість – ароматичність – при зберіганні у порошку значно знижується. Якщо мелений запашний перець треба зберігати, то обов’язково у скляній тарі із щільно притертою пробкою. Майте на увазі, що запашний перець повільно віддає свій аромат рідким стравам, тому закладати його треба не менше ніж за півгодини до готовності. З іншого боку, оскільки запашний перець не лише надає стравам аромату, а й помітно змінює їх смак, користуватися ним слід дуже обережно — зазвичай достатньо кількох цільних або мелених зерен.

 

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “ПЕРЕЦЬ ДУХМЯНИЙ МЕЛЕНИЙ, 15 гр”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вам також може сподобатися…